FŐZŐISKOLA INDULT A II. KERÜLETBEN!!! MÁR CSAK TÉGED VÁRUNK!

Fantasztikus finomságokat fogunk sütni, főzni, meglepetéseket készítünk a családi ünnepekre, jó baráti társaság, hasznos időtöltés! Gyere már csak téged várunk!

blanka_a_sajat_keszitesu_joghurtkremmel.jpgRECEPTEK, amiket  a FŐZŐISKOLÁBAN is megcsináltunk:

Erdeigyümölcsös tejszínes joghurtkrém

300 gr fagasztott erdei gyümölcs
2 nagy doboz natur jogurt
2 dl habtejszín
1 dl kifacsart narancslé
1 csomag zselatin
3-4 evőkanál cukor
1 dl víz
A fagyasztott gyümölcsből néhány szemet félretettünk a díszítéshez, és a többi gyümölcsöt /természetesen már felengedve/ megturmixoltuk, 2 edényt használunk, az egyikbe a gyümölcsmassza, ehhez hozzáöntjük az egyik joghurtot, és 2 ek. cukrot, a másikba a sima fehér joghurtot 2 ek. cukrot, a zselatin 1 dl vizzel kikeverjük, egy pici állni hagyjuk, majd langyosítjuk, amikor elolvadt, fele-fele a tálakba kerül. Felverjük a habtejszínt /Hulala növényi/, majd belekeverjük óvatosan a fehér joghurthoz, a gyümölcsöshöz hozzáöntjük még a narancslevet. Egy jénaiba rétegezzük, előszőr a gyümölcsöset, rá a fehéret, majd megint a gyümis, és a fehér.
Egy villával össze-vissza húzkodjuk, hogy ilyen csikoska legyen, majd a félretett gyümölccsel díszítjük. Nagy-nagyon üde, és finom volerdeigyumolcsos_tejszines_joghuirtkrem.jpg
 

kep_190.jpg

Mascarponés csokirolád



170 g étcsokoládé

¼ bögre erős feketekávé

5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája

½ bögre cukor + egy kicsi a rolád ízesítéséhez

2 evőkanál átszitált finomliszt



A mascarponés töltelékhez:



350 g mascarpone

2 evőkanál porcukor

2 evőkanál brandy /vagy aroma/ 1 tk/

½ bögre csokoládés mogyorókrém



Tegyük a csokoládét a kávéval egy forrásban levő vízzel teli lábas fölé helyezett edénybe, és kavarás mellett melegítsük, míg a massza egynemű nem lesz. Hagyjuk kissé kihűlni.

Keverjük ki a tojássárgáját, míg besűrűsödik, és kifehéredik.

Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a csokoládés masszát és a lisztet.

Verjük keményre a tojásfehérjét. Adjuk a csokoládés masszához. Öntsük a keveréket egy kivajazott és sütőpapírral bélelt 25x30 cm-es piskótarolád-sütőbe, majd 20 percig süssük, vagy amíg megszilárdul. Hagyjuk a tepsibe kihűlni.

A töltelékhez egy edényben keverjük ki a mascarponét, porcukrot, valamint a brandyt/aromát/.

Tegyük a piskótát egy cukorral megszórt tiszta konyharuhára.

Kenjük meg a csokoládés mogyorókrémmel, valamint a töltelék felével, s tekerjük fel.

Kenjük meg a maradék töltelékkel a külsejét is, majd díszítsük bármivel./csoki-forgács, marcipán levélkék stb./




kep_211.jpg

Túrós, kókuszgolyó, amit mindenki ismer

kb 25 dkg kókuszreszelék
25 dkg túró
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor

Összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, majd hozzákeverünk 15-20 dkg kókuszreszeléket. Kis golyókat formázunk belőle, majd meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben.boros_fuszers_tarjaszeletek_5.jpg

Boros Husi

 

6 szelet tarja

Só, bors, flekken fűszer

2 dl száraz fehérbor

 

A képlet nagyon egyszerű:

A húsokat szépen megütögetjük, hogy a rostok egy kicsit felpuhuljanak, fűszerezzük, és kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk.

Majd aláöntjük a fehérbort, és szépen pároljuk benne. Nagyon finom porhanyós lesz. Ízes, zamatos.

 

MÁGLYARAKÁS készítette, egyik kedvenc tanítványom BLANKA

7 zsemle vagy egy nagyobb kalács
3 tojás
kb 3 dl tej
0.5 kg alma
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 evőkanál rum, vagy kevés rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
őrölt fahéj
kevés citromlé
3 dkg vaj

Az 1-2 napos, szikkadt zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a tejet kézi habverővel összekeverjük. Ebbe forgatjuk bele a szeleteket, amiket a kivajazott tepsibe szép sorban berakunk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kis citromlével meglocsoljuk, fahéjjal és rummal ízesítjük, majd a zsemlékre rétegezzük. Most jöhet a dióval összekevert cukor, majd még egy sor áztatott zsemle, majd a darabokra vágott vaj a zsemleszeletek tetejére. A sütőben közepes hőmérsékleten kb 15 percig sütjük, amíg a zsemleszeletek széle kicsit pirulni nem kezd. Ezalatt felverjük a tojásfehérjét, és 3 evőkanál porcukrot adagolunk hozzá fokozatosan. A habot a sütemény tetejére kenjük, majd alacsony hőfokon (50 és 100°C között) szárítjuk úgy, hogy a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk. Akkor kész, ha kicsit megbarnul a teteje. Tuti siker!

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 132
Össz.: 62 248

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek és képek a Főzőiskolából
FŐZŐISKOLA INDULT A II. KERÜLETBEN!!! MÁR CSAK TÉGED VÁRUNK! - © 2008 - 2024 - fozoiskolamind.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »